Thursday, May 21, 2015

Kokkuvõte meie selle aasta tegemistest

Õpetaja koostas küsimustiku Elisa e-koolituse keskkonnas.


 Tahvlis sai näha ka teoste kaanepilte ja teatud teemade illustratsioone, mis tegi vastamise ka lihtsamaks, sest raamatute kaanepildid olid silme ees.


Lõpuks said keskkonda üles 22 koolis olnud õpilasest 14 vastused.


Küsimustik ja 1. küsimuse vastuste näited

Kokkuvõte: Loetakse tegelikult väga vähe. Klass arvas, et kõige suuremad lugejad on Cristi, Gerthrud ja Taavi. Igaüks vastas ka ise, mitu raamatut ta õppeaasta jooksul on lugenud. Enamuse vastus oli - 4, see on aga kohustuslike raamatute arv (kahjuks!), keegi pani kirja isegi veel väiksema arvu.

Tuleb välja, et õpilased arvasid lugejad enam-vähem õigesti, sest Cristi kirjutas ise, et on lugenud 10, Gerthrud 7 raamatut, Victoria 6 ja Hanna M 5. 

Enim meeldinud raamatud olid kohustuslike hulgast Rannamaa "Kadri" ja Burnetti "Salaaed" - mõlemat märgiti 6 korda, kahel korral oli kirjas ka Lindgreni "MeisterdetektiivBlomkvist". Üllatav, et "Mowglit" ei märgitudki...

Oma lemmiku valiku põhjuseks pandi, et võlus südamlikkus, põnevus, seiklused, ettearvamatus jne, ometi olid valikud igaühest endast lähtuvad ja erinevad ...

Cristi märkis endale meeldivamaks raamatuks Martin Widmarki "Lasse ja Maia detektiivibüroo" sarja raamatud, Kristjan lmar Tomuski detektiivilood (pakkus küll 2.a klassi varianti, aga Google näitab "Kolmanda A kriminalistid").

Ringi aastatöö tegutsemisest märgiti toredamateks erinevad lavastamised - muinasjutust, tunnistseenist, pantomiimina jne, joonistamised idee või raamatu põhjal, grupitööd, loovmängude mängimine, slaidikavade tegemine, Alias mängimine, kus sõnaseletused tuli anda tegevust-asja-mõistet ette näidates.


No comments:

Post a Comment